Zbiórka podpisów pod inicjatywą ustawodawczą komitetu Ratujmy Kobiety

Wciąż zbieramy podpisy pod inicjatywą ustawodawczą komitetu Ratujmy Kobiety. Chcemy legalnej, bezpiecznej aborcji, powszechnego dostępu do antykoncepcji, rzetelnej, dostosowanej do wieku ucznia edukacji seksualnej w szkołach, przywrócenia standardów opieki okołoporodowej. W niedzielne popołudnie członkinie i członkowie Razem zbierali podpisy w Krakowie, w okolicy Teatru im. Juliusza Słowackiego.

Zachęcamy was do udziału w zbiórkach – na stronie komitetu http://ratujmykobiety.org.pl możecie pobrać kartę do zbierania podpisów. Namówcie do złożenia podpisu swoją rodzinę, przyjaciół i przyjaciółki, koleżanki i kolegów z pracy. Wypełniony formularz możecie przynieść do krakowskiego biura partii Razem (ul. Paulińska 28), przekazać osobom zbierającym podpisy lub przesłać pocztą pod adres komitetu.

Prawa kobiet – prawami człowieka!